Onder bouwkundige beveiliging verstaan wij alles wat onder de categorie sleutels en sloten valt.
Als je niet bekend bent met de eisen van bouwkundige beveiliging is het raadzaam om te controleren of er een SKG-Keurmerk® zichtbaar is op de huidige sloten op deuren en ramen.
 
SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en is een onafhankelijke instantie die hang- en sluitwerk test op sterkte en duurzaamheid. Wanneer hang en sluitwerk voldoende inbraakwerend is, mag het sterren dragen. Het aantal sterren geeft de inbraakwerendheid aan.

Een buitendeur  bijvoorbeeld, moet  voorzien zijn van een insteekslot SKG**, een sluitkom in het kozijn SKG®, een set kerntrekveiligheidsbeslag SKG*** en een veiligheids-europrofielcilinder met het keurmerk SKG**. Ook de scharnieren of scharnierbeveiligers moeten ditzelfde keurmerk hebben.

Ramen moeten eveneens voorzien zijn van sloten met het SKG® keurmerk, maar omdat er nagenoeg geen raamslotjes zijn met SKG**® keurmerk, maar bijna allemaal SKG*® keurmerk hebben, moeten er 2 van deze slotjes op een raam gemonteerd worden, om te voldoen aan SKG**®. Dus altijd de optelsom, zie ik 2 sterren SKG**®.
Ramen die regelmatig open staan mogen ook voorzien worden van een zogenaamde barrière stang, welke de resterende opening kleiner moeten maken dan 17 cm hoogte.

Wij helpen u graag bij de inventarisatie van het huidige hang – en sluitwerk van uw woning of bedrijfspand en advies bij om het een en ander te verbeteren. Wanneer u een afspraak met ons maakt, komen wij bij u thuis om geheel vrijblijvend een prijsopgave te maken.