Onder bouwkundige beveiliging verstaan wij alles wat onder de categorie, sleutels en sloten valt.

Als je niet bekend bent met de eisen waar een bouwkundige beveiliging aan zou moeten voldoen, kijk je gewoon naar de eisen van het politie keurmerk veilig wonen logo, en je moet  kijken of de locatie normaliter bereikbaar is met eenvoudige klimmaterialen, zoals een tuinpoort, een kliko, een pergola, een muurtje enz. verder moet de deur of raam, om te voldoen aan de norm SKG®, voorzien zijn van sloten  waarop minimaal 2 sterren zichtbaar zijn met het SKG® logo keurmerk. En bijvoorbeld op het dak, moet de inbreker een werkvlak hebben om op te staan, van 60x60cm,om daar in te mogen breken!! Dit is werkelijk door de keuringsinstantie vastgelegd, als het sta oppervlak kleiner is dan 60x60cm, mag de inbreker daar niet inbreken. Kolder natuurlijk, maar wel waar. Maar onze maatstaf is als de locatie redelijkerwijze bereikbaar is, slotjes monteren.


Een buitendeur  bijvoorbeeld, moet  voorzien zijn van een insteekslot SKG**, een sluitkom in het kozijn SKG®, een set kerntrekveiligheidsbeslag SKG***, en een veiligheids-europrofielcilinder met het keurmerk SKG**

Ook de scharnieren of scharnierbeveiligers moeten ditzelfde keurmerk hebben.

Ramen moeten eveneens voorzien zijn van sloten met het SKG® keurmerk, maar omdat er nagenoeg geen raamslotjes zijn met SKG**®  keurmerk, maar bijna allemaal SKG*® keurmerk hebben, moeten er 2 van deze slotjes op een raam gemonteerd worden, om te voldoen aan SKG**®. Dus altijd de optelsom, zie ik 2 sterren SKG**®. het axa slotje type 3016 heeft als enige skg** 2 sterren. zie afbeelding hierlangs , rechts


Ramen die regelmatig open staan, mogen ook voorzien worden van een zogenaamde barrière stang, welke de resterende opening kleiner moeten maken dan 17 cm hoogte.

Wij willen u graag helpen inventariseren hoe het hang – en sluitwerk van uw woning of bedrijfspand er bij staat, en er een advies bij geven om een en ander te verbeteren, met bijbehorend prijskaartje.

Wanneer u een afspraak met ons maakt, komen wij bij u thuis, om geheel vrijblijvend een prijsopgave te maken.

Er is 1 uitzondering, te weten het bovenraam slot / uitzetter, de electrische axa 2900 remote met afstandsbediening. Deze heeft SKG*®  en is toch goedgekeurd  voor uitzetramen tot 1mtr breed.